App reviews

App review: Circle

Circle

CircleHoe lang kan jouw cirkel zweven?

Na de review over de verslavende app Stick Hero is het tijd voor een nieuw tijdverdrijvend spelletje voor op de bank ’s avonds: Cirkle.

App gedownload, ik hoef niet in te loggen: eerste pluspunt binnen. Er wordt geen instructie gegeven over de manier waarop het spel gespeeld moet worden, dus ik begin maar gewoon met tikken op het scherm. Ah, als ik op het scherm tik gaat de cirkel omhoog.. Na een tijdje krijg ik door hoe het spelletje werkt en is het tijd om de overige opties van het spel te ontdekken.

Circle 2Tijdens het spel kom je diamanten tegen. Nergens wordt uitgelegd waar die diamanten voor zijn, maar je verzamelt ze wel automatisch. Na een paar potjes ben ik eens even in het menu gaan zoeken en kwam ik erachter dat je met de verzamelde diamanten nieuwe cirkels kan ‘kopen’. De standaard cirkel die je krijgt (oranje) vind ik ten opzichte van vele andere cirkels heel duidelijk.

Tijdens het spelen krijg je een aantal doelen die je moet halen. Een aantal doelen zijn heel duidelijk geformuleerd waarbij je goed weet wanneer je het doel hebt gehaald. Wanneer we het hebben over de doelen met betrekking tot het verzamelen van diamanten klopt de app nog niet helemaal. Wanneer ik bijvoorbeeld 50 diamanten moet verzamelen, moet ik er soms wel 70 verzamelen voordat de app aangeeft dat het doel is behaald.

Circle 3Grootste nadeel van deze app zijn de enorme hoeveelheden aan reclame. Soms kun je tien potjes spelen zonder reclame, andere keer krijg je na elke speelbuurt een reclame die je verplicht moet afkijken. Bij sommige apps irriteer ik me hier niet echt aan, maar omdat het telkens dezelfde reclame is over hetzelfde spelletje wordt het op een gegeven moment wel vervelend.

Circle downloaden

Download Circle via Google Play
Download Circle via de App Store

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)