App reviews

App review: Dagelijkse Buiktraining

Dagelijkse Buiktraining

Dagelijkse BuiktrainingHet nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent automatisch dat het weer topdrukte is in de sportscholen omdat iedereen weer is gestart met het standaard goede voornemen: afvallen. Heb je er een hekel aan om in een overvolle sportschool te staan, maar wil je toch je buikspieren flink trainen? Dan heb ik een app voor je gevonden!

Er zijn talloze apps te vinden met daarin een workout die je helpen je goede voornemen te behalen. Meestal gaat het om apps die je hele lichaam trainen. Deze keer heb ik voor een app gekozen die zich volledig richt op de buikspieren.

Wanneer de app is geïnstalleerd krijg je onderstaand scherm te zien.
Dagelijkse Buiktraining 2

Je ziet dat je je nergens hoeft aan te melden of registreren. Je kunt meteen beginnen met hetgeen waarvoor je de app hebt geïnstalleerd; trainen.

Zoals je kunt zien ziet de app er eenvoudig uit. Je kiest in de bovenste balk hoe lang je totale workout moet duren. De app zorgt er dan dan voor dat de duur van de oefeningen op de juiste tijd worden afgesteld. Tussen de oefeningen door worden korte pauzes ingelast. In deze pauze kun je snel op je scherm kijken wat de volgende oefening is en kun je de juiste houding aannemen. In de tweede balk kun je kiezen uit drie verschillende workouts (Tenminste dat dacht ik. Onder het derde ‘knopje’ zit een reclame voor de volledige versie). Wel zo leuk als je besluit meerdere keren per week te oefenen. Anders moet je elke keer dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde uitvoeren. De twee workouts die je kunt kiezen bestaan uit de volgende oefeningen:

Dagelijkse Buiktraining 3

Dagelijkse Buiktraining 4

Je hoeft al deze oefeningen natuurlijk niet uit je hoofd te leren en in de juiste volgorde te kennen. Wanneer je start met de workout laat de app een kort filmpje zien. In dit filmpje wordt getoond op welke manier de oefening moet worden uitgevoerd. Deze printscreen is gemaakt op een iPad waarbij de landscape modus wel beschikbaar is. Op je mobiele telefoon is deze optie alleen beschikbaar wanneer je de volledige versie hebt gekocht.

Dagelijkse Buiktraining 5

Bovenin beeld zie je dat er wordt afgeteld naar de start van de oefening (de rode 3 geeft aan dat het nog drie seconden duurt voordat de oefening wordt gestart). Aan de rechterkant kun je zien hoe ver je ben gevorderd met je oefeningen. Wanneer je een oefening niet kunt doen (door bijvoorbeeld rugklachten), kun je onderin beeld kiezen om door te gaan naar de volgende oefening.

Conclusie
De vormgeving en opties van de app zijn eenvoudig en makkelijk in gebruik. Ik vind zelf de hoeveelheid oefeningen die de app aanbiedt minder goed. Wanneer ik twee weken dagelijks deze workouts heb gedaan, ben ik deze oefeningen wel weer zat. Ik ben zelf meer voorstander van een app waarbij de volgorde van de workout steeds veranderd en er meer variatie mogelijk is in de oefeningen.

Ik vind het sterk dat de app tijdens de workout een filmpje laat zien hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Nadeel is wel dat dit op je telefoon niet in de landscape modus kan (alleen als je de betaalde versie hebt).

Prima app dus, maar met een beetje meer variatie zou ik hem langer gebruiken.

Dagelijkse Buiktraining downloaden

Download Dagelijkse Buiktraining via Google Play
Download Dagelijkse Buiktraining via de App Store

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)