Android App reviews Google

Google Allo tips en trucs de nieuwe concurrent van Whatsapp en Facebook messenger?

De nieuwe chatapp van Goolgle (Allo) wordt vandaag uitgebracht en zal beschikbaar zijn voor Android en IOS. Met een aantal nieuwe functies waaronder de ‘Smart Reply’ en de ‘Google assistant’ hoopt Google te kunnen concurreren met andere bekende chatapps waaronder Whatsapp en Facebook messenger.  Met Allo doet Google een poging om een slimme berichten app op de merkt te brengen die je helpt niet alleen in contact te blijven met je contacten, maar ook je afspraken vinden en aanmaken met je contacten en zodoende uit te groeien tot een groot platform zoals andere berichten apps dit ook hebben. De Nederlandse IOS gebruikers kunnen helaas op het moment van schrijven de app nog niet vinden in de Appstore maar Google geeft aan de app de komende dagen in alle landen uit te brengen.

Google Allo in het Nederlands

De gebruikersinterface van Google Allo is beschikbaar in tientallen talen waaronder ook in het Nederlands. Helaas zijn deze onderscheiden nieuwe functies zoals de Google assistent en de Smart reply suggesties alleen nog maar beschikbaar in het Engels, andere talen zullen snel worden toegevoegd.

Wat is de Google assistent?

De Google assistent is een virtuele assistent die je toegang geeft tot de zoekmogelijkheden en informatiebronnen van Google zonder dat je de app hoeft te verlaten. Zo kun je de assistent in je chat aanroepen met èèn van je contacten of een chatgesprek rechtstreeks met de Google assistent door de zin te starten met ‘@google’. Zo kun je onder andere het weer opvragen, nieuws en sportuitslagen opvragen maar ook bijvoorbeeld een filmtrailer zoeken en die zo delen met je contact welke direct de trailer kan bekijken zonder de chatapp te hoeven verlaten. Als je de assistent tevens hebt gekoppeld aan je Google account dan kan de assistent je ook meer informatie geven zoals je agenda en je foto’s. Helaas is de assistent bij release alleen in het Engels beschikbaar en zullen wij Nederlandse gebruikers nog even geduld moeten hebben op een Nederlandse versie. Uiteraard kun je wel de app in het engels gebruiken. Bekijk op Google meer informatie over ‘Chatten met je Google-assistent in Google Allo’

google-io-allo-0005-557x989

Smart Reply suggesties

Èèn van de andere mogelijkheden die de assistent je biedt zijn de slimme antwoorden. Deze functie helpt je bij het antwoorden in je gesprek op basis van eerdere reacties geeft de assistent je 3 suggesties. Door het aantikken van een suggestie wordt die suggestie als reactie verstuurd. Naarmate je de slimme reacties gebruikt wordt deze steeds slimmer en zal zijn best doen de juiste antwoorden voor je te vinden. Dat is nog niet alles, de assistent heeft een slimme fotoherkenning ingebouwd. Als je contact een foto naar je stuurt zal deze herkennen wat er in beeld staat en antwoord suggesties geven op basis van wat de assistent ziet op de foto.

 

Veiligheid en privacy Google Allo

Met alle interactieve functies die de app te bieden heeft roept dit uiteraard veel vragen op over hoe het dan gesteld is met de privacy. Als je de app hebt gedownload dan bewaart Google standaard al je gesprekken tenzij je de ‘incognitomodus’ aanzet voor dat gesprek. Normale gesprekken die niet in ‘incognitomodus’ gestart zijn zul je dus handmatig moeten verwijderen. De berichten die verstuurd worden met Google Allo worden daarnaast wel doormiddel van een encryptie versleuteld en opgeslagen zodat enkel Google algoritmes daarbij kunnen en de berichten niet onderweg opgevangen en bekeken kunnen worden door kwaadwillenden.

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)