App reviews

App review: Horeca inspectiekaart

Horeca inspectiekaart

Horeca inspectiekaartVeilig uit eten met de kerst?
Wanneer je ’s avonds bij een restaurant naar binnen kijkt en helemaal niemand ziet zitten vraag ik me altijd af wat daar de reden van is. Zou het eten echt zo slecht zijn? Is de bediening altijd chagrijnig? Of is er iets anders aan de hand? Op de eerste vraag krijg je met deze app direct antwoord. Zo kom je nooit meer voor onaangename verrassingen te staan.

Recensies
Toen ik de app had geïnstalleerd viel me meteen op dat er alleen recensies over lunchrooms beschikbaar waren…hmm tegenvallertje. Dit is namelijk vooraf nergens te lezen. Hopelijk volgen hierna alleen nog maar pluspunten.

De opties
Wanneer je in een vreemde stad loopt en ergens wilt lunchen kan het soms lastig zijn een leuke lunchroom te vinden. Wanneer je deze app op je telefoon hebt geïnstalleerd kun je (nadat je je locatievoorzieningen hebt ingeschakeld) zien welke lunchrooms er bij jou in de buurt zijn. Ben je al wel bekend in de stad waar je op dat moment bent, of ben je gewoon nieuwsgierig naar de beoordeling van jouw favoriete lunchroom, dan kun je deze ook gewoon opzoeken via de zoekfunctie.
Zoals je bovenstaand kunt zien kun je, wanneer je de zoekfunctie van de app gebruikt, aangeven welke beoordeling de lunchroom moet hebben. Wil je alleen zoekresultaten met een goede beoordeling? Of wil je juist de lunchrooms die minder goed zijn beoordeeld, de keus is aan jou.
Horeca inspectiekaart 2Horeca inspectiekaart 3

De zoekresultaten
Zelf ben ik fan van een lunchroom in Zwolle (verder namen worden niet genoemd) en ik was erg benieuwd welke beoordeling deze lunchroom zou krijgen. Onderstaand het zoekresultaat.
Horeca inspectiekaart 4

Zoals je kunt zien krijgt deze lunchroom een goede beoordeling. Deze beoordeling hangt af van drie beoordelingscriteria: juiste omgang met voedsel, hygiene en ongediertewering. Wanneer één van deze drie criteria onvoldoende wordt beoordeeld wordt het groene icoon je vervangen door een oranje, zoals bij onderstaande lunchroom in Amsterdam.
Horeca inspectiekaart 5

Hier kun je duidelijk zien dat de hygiene niet in orde is. Wanneer ik klik op het kopje ‘Waarop is dit oordeel gebaseerd?’ hoopte ik iets meer uitleg te krijgen over het onvoldoende gescoorde criterium. Echter krijg ik dan alleen te zien op welke dagen er een inspectiebezoek is geweest, jammer!
Omdat het om een inspectiebezoek van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit gaat, mogen we er vanuit gaan dat het een goed onderzoek is geweest met geloofwaardige resultaten.

Conclusie
Het idee van de app vind ik heel mooi. Wel is het jammer dat op dit moment alleen beoordelingen zichtbaar zijn van lunchrooms. Rond deze tijd van het jaar zijn mensen juist nieuwsgierig naar beoordelingen van overige restaurants. Hopelijk wordt deze functie binnenkort nog toegevoegd.

Horeca inspectiekaart downloaden

Download Horeca inspectiekaart via de App Store
Download Horeca inspectiekaart via Google Play

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)