App reviews

App review: PackPoint

PackPoint

PackPointWat neem je mee op vakantie? PackPoint helpt je niets te vergeten

Elke keer als je een dagje, weekendje of weekje weggaat komt de (voor velen bekende) inpakstress weer om de hoek kijken. Hoe zorg je er nu voor dat je voor de derde keer op rij je telefoonoplader niet thuis in het stopcontact laat zitten? Natuurlijk kun je met de hand een lijstje maken, maar die gooi je weg wanneer je alles hebt gepakt. Met deze handige app maak je duidelijk en overzichtelijk je inpaklijst en kun je die van je vorige vakanties ook nog terughalen.

Wanneer de app is geïnstalleerd moet je ervoor kiezen of je een man of vrouw bent. Toen ik het scherm zag vond ik dat opvallend, maar later in deze review zul je zien waarom deze optie is toegevoegd.

PackPoint 2

Je hoeft je niet aan te melden of  één van de social media accounts aan te melden. Dit is voor  mij al een lekker begin. Je kunt meteen beginnen met het invoeren van je vakantiebestemming, hoe lang je gaat en of het een zakelijke reis is of een privéreis. Ook geef je aan op welke datum je vertrekt. Wanneer je dat hebt gedaan gaat de app door naar de volgende pagina waarop je aan kunt vinken wat je tijdens je reis (hoogstwaarschijnlijk) gaat doen/ondernemen.

PackPoint 3PackPoint 4

Wanneer je doorgaat naar de volgende pagina kan het inpakken beginnen. Bovenaan zie je het huidige weer van je vakantiebestemming in beeld. Minpuntje vind ik dat je niet kunt zien wat de voorspellingen zullen zijn (per dag) tijdens jouw verblijf. Zo kun je namelijk nog niet gericht je kleding inpakken.

Je krijgt een lijst te zien met artikelen die je aan kunt vinken, maar je kunt ook zelf artikelen invullen. Grappig vind ik zelf dat de app bij bijvoorbeeld je ondergoed een aantal toevoegt. Wanneer je bijvoorbeeld 10 dagen op vakantie gaat, komt er bij het onderdeel ‘Underwear’ automatisch 10 stuks achter te staan. De app gaat er van uit dat je elke twee dagen een schoon t-shirt aantrekt, want hier staat vijf stuks aangegeven.

Alle spullen die automatisch zijn toegevoegd en die je niet mee wilt nemen kun je eenvoudig verwijderen door over het artikel naar links te ‘swipen’. Wanneer je een artikel wel mee wilt hebben klik je op het bolletje om het toe te voegen. Aan het eind hou je dus alleen de spullen over die echt daadwerkelijk moet gaan inpakken.

Aan het begin van dit artikel vertelde ik dat ik er later pas achterkwam waarom je je geslacht moest invullen. Dat ontdekte ik op dit moment namelijk. Bij mij (als vrouw zijnde) zijn mijn make-up artikelen toegevoegd en typische andere vrouwenspullen. De app helpt je dus daadwerkelijk meedenken met jouw inpaklijstje in plaats van dat hij alleen jouw eigen toegevoegde spullen onthoudt.

PackPoint 5

Je lijstje met spullen wordt automatisch opgeslagen. Bovenaan kun je, door middel van het pijltje naast je vakantiebestemming, switchen tussen je lijstjes. Zo kun je dus eenvoudig zien welke spullen je de vorige keer had toegevoegd.

Ook is het handig dat je altijd een nieuwe reis kunt toevoegen. Wanneer je nu bijvoorbeeld al je zomervakantie hebt geboekt en dingen bedenkt die je écht mee wilt nemen kun je die nu al toevoegen.

Conclusie
Ik vind het een handige app die mooi is vormgegeven. De app is gemakkelijk in gebruik en denkt mee met de spullen die je mee moet nemen, zo wordt het niet alleen maar een notitieapp waarin jij je vakantiespullen opslaat.

PackPoint downloaden

Download PackPoint via Google Play
Download PackPoint via de App Store

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)