App reviews

App review: PhotoMath

PhotoMath logoOneindig veel wiskundesommen als huiswerk waar je úren mee bezig bent. Dat is wat veel mensen zich nog kunnen herinneren van hun middelbare school. Met behulp van PhotoMath is je wiskundehuiswerk zó gedaan. Weten hoe het werkt? Lees het hier.

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd is het van belang dat je de app toegang geeft tot het gebruiken van je camera. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je meteen een melding waarvan ik niet zo vrolijk werd:

Photomath

Toen ik dit zag werd ik al direct een stuk minder enthousiast. Juist die moeilijk sommen waar je normaal gesproken zelf niet uitkomt wilde ik PhotoMath laten oplossen. Toen was ik nieuwsgierig in hoeverre simpele rekensommetjes dan daadwerkelijk opgelost zouden worden door de app.

Photomath (3)

Zoals op bovenstaande afbeelding is te zien lost de app de simpele som 48:8 feilloos op. Eigenwijs dat ik ben wil ik natuurlijk ook even testen of handgeschreven sommen écht niet worden herkent door PhotoMath.

Photomath (2)

Helaas, de app herkent de som echt niet en geeft als antwoord 0. Na deze som nog de handmatige versie geprobeerd van 1 x 1. Die ging wel goed, maar lijkt natuurlijk erg veel op de Word versie (ongeacht de netheid van je handschrift).

 

Conclusie

Toen ik de app vond ik de AppStore was ik erg nieuwsgierig, maar toen ik erachter kwam welke beperkingen de app kent werd ik direct minder enthousiast. De app is inderdaad om simpele rekensommen die bijvoorbeeld in Word getypt staan op te lossen, maar voor mijzelf is de app hierdoor niet onmisbaar. Is deze app voor jullie interessant? Of gebruiken/kennen jullie andere apps hiervoor?

PhotoMath downloaden

Download PhotoMath voor Windows Mobile.

Download PhotMath via de AppStore

Geschreven door: Marieke Strijker

 

 

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)