App reviews

App review: Pics2Mov

Pics2Mov

Pics2MovMet de hele familie samen rond de samen vraagt om leuke familiefoto’s. Je kunt deze foto’s in een fotoboek stoppen, maar het is minstens zo leuk om daar een mooie familiefilm van te maken en deze tijdens de volgende verjaardag samen terug te kijken. Voor het maken van deze films zijn talloze apps te krijgen. Één van die apps is pics2mov, die heb ik voor jullie getest.

Wanneer de app is gedownload hoef je geen account aan te maken of ergens in te loggen. Apps die zo beginnen verdienen wat mij betreft meteen al hun eerste plusje.
Als je de app hebt opgestart kun je direct beginnen met het uploaden van de foto’s voor je film. Wanneer je de eerste foto’s hebt toegevoegd verschijnen ze in je scherm en kan het personaliseren van je film beginnen.
Pics2Mov 3

Wanneer je de eerste foto’s hebt toegevoegd wordt het tijd om de film aan te passen aan je eigen wensen.. Door links onderin beeld op het tandwieltje te ‘klikken’ kom je bij de instellingen van je film.
In deze instellingen kun je onder andere tekst aan je foto’s toevoegen, de overgang tussen de foto’s wijzigen. Ook kun je bepalen hoe lang iedere foto in beeld moet zijn voordat er wordt doorgegaan naar de volgende foto en kun je de achtergrondkleur van je film wijzigen. Ook kun je hier een sfeervol achtergrondmuziekje kiezen die je wilt laten afspelen tijdens het bekijken van de film.

pics2mov-2

Op zich lijkt het alsof je de film geheel naar eigen wens kunt aanpassen. Toch mis ik bijvoorbeeld de optie dat ik per foto kan instellen hoe lang deze in beeld is. De tijd die ik nu instel wordt toegepast op de gehele film. Dit geldt trouwens voor alle instellingen; deze worden toegepast op de hele film. Dit is voor mij een nadeel omdat ik bij de ene foto langer stil wil staan dan bij de andere. Eventuele overige effecten (je vierkante foto bewerken tot een hartje bijvoorbeeld) is dan weer wel per foto in te stellen. Jammer dat dit niet voor alle opties het geval is.

Wanneer je je film af hebt zijn er diverse mogelijkheden deze te delen met anderen. Je kunt de film eerst op je toestel opslaan en daarna delen op je eigen manier, maar de film kan ook direct per mail of sms verstuurd worden. Ook is er de mogelijkheid je film naar social media te uploaden. Er is een directe koppeling voor Instagram, Vimeo, Facebook en zelfs YouTube. Dit vind ik een groot pluspunt van de app. Vooral de koppeling naar YouTube is niet vaak te vinden, maar is wel een wens van gebruikers.

De app heeft, zoals je kunt lezen, voor mij zowel voor- als nadelen. Voor mensen die op zoek zijn naar een app waar je een simpele video mee kan maken is dit een prima app. Voor mensen die er echt een prachtige film van willen maken met alles erop en eraan zou ik nog even verder zoeken, de app heeft daarvoor naar mijn inziens te weinig opties om het helemaal aan te passen aan jouw eigen wensen en behoeften.

Pics2Mov Downloaden

Download Pics2Mov in de App Store

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)