App reviews

App review: Scannable

Scannable

ScannableAl je papierwerk digitaal verzamelen met Scannable

De meeste mensen verzamelen in de loop van de week een behoorlijke stapel papierwerk die ze goed en geordend bij elkaar moeten houden. Wanneer je naar een afspraak toe moet en gegevens nodig hebt moet je op de kop in de papieren voor de juiste gegevens. Shit, juist dat ene papiertje heb je niet bij je, wat nu?! Scannable is een app die ervoor zorgt dat je altijd en overal de juiste papieren bij je hebt.

Scannable is een onderdeel van het bekende Evernote. In deze app was het al mogelijk om documenten redelijk goed in te scannen en in te voegen in je notities. Wanneer je Scannable gebruikt – en de app toegang hebt gegeven tot je camera – kun je direct aan de slag met het digitaliseren van jouw documenten.

Alle soorten documenten kunnen worden gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld een contract wilt inscannen activeer je de camera. Op het moment dat de camera een document herkent stelt deze automatisch scherp en wordt het document vastgelegd. Je kunt deze vervolgens bewerken (roteren, bijsnijden) en een naam geven zodat je het later gemakkelijk terug kunt vinden.

Scannable 2

Wanneer je een visitekaartje scant is er de mogelijkheid deze direct aan één van je LinkedIn contacten te koppelen. Voor mensen die een groot en uitgebreid netwerk hebben is dit een handige optie.

Wanneer je geen LinkedIn account hebt of deze zelden gebruikt is het wel mogelijk om je documenten te delen, maar het is niet mogelijk om een ander social account te kiezen die je kunt koppelen. Zelf had ik het bijvoorbeeld handig gevonden om naast LinkedIn ook te kunnen kiezen voor Twitter of Facebook.

Het delen van je documenten kan op verschillende manieren:

– E-mail
– Evernote
– Filmrol (dus uploaden naar je foto’s)
– Bericht (sms)
– Exporteren (naar een andere app)
– Uploaden naar een social media account als Twitter / Facebook

Scannable 3

De app is simpel opgebouwd, heeft een rustig uiterlijk en krijgt daardoor van mij extra credits. Verder ga ik de app zelf niet zo heel veel gebruiken omdat ik mijn aantekeningen vaak al digitaal heb. Voor mensen die nog wel veel papierwerk hebben zou ik de app absoluut aanbevelen.

Scannable downloaden

Download Scannable via de App Store

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)