App reviews

App review: Stick Hero

Stick HeroHelp de Hero met oversteken

Een tijdje geleden liet iedereen een vogeltje tussen buisjes doorvliegen met Flappy Bird. Inmiddels is er een nieuw spelletje ontwikkelt dat minstens zo verslavend is: Stick Hero.

Stick Hero ingameHet idee is heel simpel: je helpt de Hero met oversteken tussen verschillende pilaren. Je bouwt een bruggetje door je vinger op het scherm te houden. Omdat het bruggetje omhoog schuift is het moeilijk in te schatten wanneer je bruggetje lang genoeg is. Daar kom je achter door je vinger van het scherm te halen; je bruggetje valt naar beneden en je Hero begint met lopen. Wanneer je het goed hebt gedaan begin je op de tweede pilaar weer opnieuw, net zo lang totdat het een keer mis gaat.
Daarnaast moet je Hero tijdens het oversteken nog stukjes fruit meenemen. Door tijdens het oversteken op je scherm te tikken loopt hij via de onderkant van het bruggetje verder. Echter moet je er wel voor zorgen dat je Hero weer óp het bruggetje loopt voordat hij aan de overkant is gekomen, dit doe je door nogmaals op je scherm te tikken. Deze optie is leuk om je mee bezig te houden als het gewone bruggetjes leggen een makkie is geworden.

Stick Hero ingame 2Wanneer je de app download kun je direct beginnen met spelen. Je hoeft je niet te registreren of verbinding te maken met een sociaal netwerk voordat je kunt beginnen. Nadeel is wel dat tijdens het spelen telkens reclame in beeld komt. Zelf kan ik me hier enorm aan storen, maar andere mensen hebben er minder last van.

Stick Hero ingame 3Nadat je Hero in het ravijn is gevallen krijg je je score in beeld te zien. Het is mogelijk om je score te delen met je vrienden. De mogelijkheden hiervoor zijn hierin wel beperkt. Delen is mogelijk via berichten, mail, Twitter en LinkedIn. Opvallend is dat Facebook niet in het rijtje staat en LinkedIn juist wel. Aan mijn LinkedIn zou ik namelijk niet zo snel willen laten weten dat mijn Hero 10 goede bruggetjes heeft overgestoken..

Wanneer je je even verveeld is het een leuk spelletje om te spelen. Spelrondes duren (bij mij) niet zo lang dus als je je even verveeld kun je nog snel wat bruggetjes bouwen. Enige ergernis voor mij zijn de reclames die soms in beeld verschijnen, maar als je maar fanatiek genoeg bezig bent zul je die waarschijnlijk nauwelijks opmerken.

Stick Hero downloaden

Download Stick Hero in Google Play
Download Stick Hero in de App Store

Geschreven door: Marieke Strijker

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)