App reviews

App review: Swiftkey

Swiftkey

Typ je berichten op je telefoon nog sneller met Swiftkey!

SwiftkeySwiftkeyVeel mensen typen de hele dag door berichten op hun telefoon. Om dit typen iets te versnellen is er een app ontwikkelt die zich aanpast aan jouw eigen schrijfstijl:

Swiftkey is een app die typen op je mobiel/tablet kan versnellen. De app onthoudt welke woorden je vaak gebruikt en ik welke volgorde. Wanneer je gaat typen voorspelt de app welke woord je wil typen op basis van eerdere zinnen die je hebt getypt. Dit zorgt ervoor dat je het gewenste woord alleen maar hoeft aan te tikken en je zo snel en gemakkelijk je teksten kunt formuleren.

Het toetsenbord is zowel in het zwart als in het wit toe te passen. Wanneer je je emoticons wilt gebruiken switch je weer terug naar het oude toetsenbord; niet zo mooi. Een andere optie die je aan kunt zetten in Swiftkey Flow: je veegt met je vingers naar de letters van het woord dat je wilt typen en de app doet een voorspelling welk woord je bedoeld. Deze optie werkt bijzonder goed al ben ik zelf meer een fan van het intypen van de letters, maar dat is heel persoonlijk.
Swiftkey keyboard
De eerste weken was ik behoorlijk positief over de app. Ik bespaarde bij het uitwerken van opdrachten op mijn iPad enorm veel tijd en ook het typen van lange Whatsapp-gesprekken gaat stukken sneller. Echter na een aantal weken begon ik steeds meer nadelen te zien. Wanneer ik bijvoorbeeld op Facebook iemand wil taggen gaat dit niet, ik moet namelijk verplicht een woord uit het woordenboek van de app kiezen. Via een enorme omweg lukt het alsnog, maar ideaal is het zeker niet.
Daarnaast ondervond ik op mijn iPhone problemen wanneer ik een nieuw contact op wilde slaan. Wanneer ik één letter had getypt bij de voornaam, sprong de cursor meteen door naar de achternaam….super irritant.

Ander nadeel is de privacy van de app. Wanneer je Swiftkey wilt gaan gebruiken ben je verplicht de app toestemming te geven jouw gegevens op te slaan. Dat betekent dat de app precies kan/mag bijhouden welke woorden jij gebruikt. Je moet er dan maar op vertrouwen dat ze er geen rare dingen mee doen en het niet verspreiden.

Geschreven doorMarieke Strijker

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)