Artikelen

Ga voorzichtig om met je smartphone

Ga voorzichtig om met je smartphone

Ga voorzichtig om met je smartphoneWie heeft er nou tegenwoordig geen smartphone in zijn bezit? Tegenwoordig wordt de smartphone steeds vaker gebruikt voor andere doeleinde dan alleen bellen. Denk bijvoorbeeld aan internetten of om zakelijke notities te maken. Vanzelfsprekend zijn de mensen extra voorzichtig met hun smartphone, omdat ze geen schade willen krijgen aan hun toestel. Mocht er toch onverwachts iets gebeuren is het verstandig om een verzekering af te sluiten tegen schade, diefstal of andere ongemakken. Een smartphone verzekering afsluiten is een fluitje van een cent en heb je binnen een mum van tijd gedaan. Toch weten veel mensen niet in welke situaties hun toestel is verzekerd. Hier volgen een paar voorbeelden van situaties wat wel of niet binnen de verzekering valt.

Op het strand

Omdat veel mensen de smartphone mee naar het strand nemen, denken ze dat deze is verzekerd tegen diefstal of eventuele schade door water of zand. In veel gevallen is dat ook zo, maar toch is het een eigen risico en zeggen sommige verzekeraars dat het niet binnen de verzekering valt. Wanneer je  bijvoorbeeld even wilt gaan zwemmen en er is verder niemand die erop kan letten, is het een eigen risico door deze onbemand achter te laten in jouw tas. Het advies is dus om ten alle tijden iemand bij de spullen te laten of zelfs de smartphone niet mee te nemen. Dit voorkomt namelijk een hoop narigheid. Kijk voor de zekerheid even of jouw verzekeraar de schade vergoed tegen diefstal.

Op vakantie

Het is vanzelfsprekend dat de smartphone mee op vakantie gaat om bijvoorbeeld foto’s te maken, te internetten of om te e-mailen. Indien je bijvoorbeeld in een hotel of vakantiehuisje zit en je laat de telefoon binnen liggen nadat je even de hort op bent en er wordt plotseling ingebroken en jouw smartphone wordt gestolen, dan is er zeker sprake van een vergoeding. Dit zijn namelijk onverwachte omstandigheden waar je niets aan kunt doen. Het hangt dus per situatie af of de kosten worden vergoed door de verzekeraar. Meestal is het bij eigen risico zo dat het niet wordt vergoed, maar dit scheelt per partij. Sommigen hebben dat namelijk wel opgenomen in hun aanbod. Bekijk dus goed welke verzekeraar de schade vergoed mocht je in één van deze situaties terechtkomen.

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)