Nieuws

Dataverbruik 4G blijft stijgen

De hoeveelheid data die Nederlands gezamenlijk verbruiken is alweer gestegen. In het derde kwartaal is het van 14,7 miljard MB gestegen naar 18,3 miljard MB. Tegelijkertijd word het dataverkeer van 3G nauwelijks meer.

Op het terrein van mobiele dataverkeer is 4G tegenwoordig de standaard. Waar het eerst altijd 3G was word 4G steeds vaker afgesloten en gebruikt. Dit komt mede doordat het nu landelijk gedekt is door meerdere providers. Ook zijn de kosten voor 4G dataverkeer niet meer zo hoog als een aantal jaar geleden.

Dat blijkt uit de monitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) (pdf).

infographic telecommonitor derde kwartaal 2015

 

Verder is het aantal belminuten met een vaste telefoon verder gedaald tot 3,75 miljard minuten, 16 procent lager vergeleken met een jaar geleden. Voor een klein deel verschuiven de minuten naar de mobiele telefoon, deze heeft een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het aantal huishoudens met een breedbandinternet aansluiting is in het derde kwartaal weer licht gestegen na drie kwartalen van niks anders dan krimp. Het aantal klanten die glasvezel aannemen is in het afgelopen kwartaal ook weer verder gegroeid. Het aantal DSL aansluitingen is juist met 40.000 afgenomen.

 

Tags

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)