Android Apple Apps Nieuws

Hoeveel data verbruikt Pokémon Go?

Dataverkeer verbruik van Pokemon Go

Binnen enkele dagen is Pokémon Go uitgegroeid tot èèn van de populairste apps en games in de stores. Maar hoeveel dataverkeer verbruikt het spel nu eigenlijk? In het spel is het de bedoeling dat je onderweg op zoek gaat naar Pokémons en er zoveel mogelijk probeert te verzamelen. Deze Pokémons kunnen echter overal verstopt zitten en alleen met een WiFI verbinding red je het niet aangezien je ook Pokémons moet vangen buiten het bereik van je internet thuis, bij je vrienden of bij openbare plaatsen. Hiervoor heb je een internetbundel nodig op je mobiele telefoon abonnement.

Hoeveel MBs internet heb je nodig voor Pokémon Go?

Aangezien je Pokémons echt overal kunt vinden is het spel zonder internetbundel eigenlijk niet te spelen. Onderzoek van btg.org heeft uitgewezen dat het spelen van Pokémon Go ongeveer 5 MB aan dataverkeer gebruikt. Dit is niet heel erg veel en valt uiteindelijk heel erg mee. Heb je op je mobiele telefoon nog geen internetbundel dan zou je deze via je provider kunnen aanschaffen. Als je binnenkort je abonnement kunt verlengen of nog geen mobiel abonnement hebt dan kun je ook goedkoope mobiele abonnementen vergelijken.

Zorgen om de accuduur? Is een powerbank aan te raden voor Pokémon Go?

Meer zorgen zijn er rondom de accu. Doordat de app continu gebruik maakt van GPS om je locatie te bepalen en regelmatig de camera gebruikt kost dit erg veel energie. Als je even aan het spelen bent dan zul je zien dat je batterijpercentage hard onderuit gaat en je zult je telefoon dus regelmatig moeten opladen. Indien je het spel veel speelt en je batterij steeds snel leeg en je niet altijd stroom hebt om je telefoon op te laden kun je overwegen om een Powerbank te kopen. Dit is een extra accu die je kan aansluiten op je telefoon en hiermee je telefoon oplaadt. Bekijk voordelige powerbanks.

 

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)