Geruchten Nieuws

Mogelijk in de toekomst draadloos “delen” van je smartphone accu

Wireless opladen van je telefoon met de accu van je vriend in de toekomst wellicht mogelijk

Is de telefoonaccu van je vriend(in) of collega bijna leeg? Mogelijk kun je in de toekomst de accu van je smartphone delen met die van iemand anders. In de VS heeft Sony patent gelegd op draadloos energieoverdracht. Deze futuristische techniek stelt telefoons in staat om energie te halen uit andere elektrische apparaten. Dit kunnen telefoons zijn alsook computers, wasmachines, koelkasten en televisies.

Het patent zegt dat deze technologie zal zijn uitgerust met NFC chip, een techniek voor data overdracht op korte afstanden. NFC laat apparaten met elkaar communiceren binnen 4 centimeter afstand van elkaar. Deze techniek met de NFC chip wordt momenteel toegepast bij onder andere contactloos betalen. Als meerdere apparaten deze techniek gebruiken dan kunnen deze samenwerken en zijn ze in staat energie te verplaatsen. Het patent zegt niet of het smartphones zijn die met deze technologie worden uitgerust, ze verwijzen naar “draagbare elektronische apparaten voor consumenten”

Draadloos verplaatsen van energie is niet nieuw

Veel nieuwe high-end Android-smartphones worden uitgerust met de Qi-technologie, deze technologie maakt het mogelijk om je telefoon draadloos op te laden. Voor het draadloos opladen heeft de telefoon dus ondersteuning voor Qi nodig. Daarnaast dien je hiervoor een Qi-oplaadstation aan te schaffen. Dit oplaadstation is wel verbonden met een kabel aan het stopcontact of met een USB kabel aan je computer. Je smartphone kun je echter op de plaat van het standaard leggen zonder een kabel te moeten stoppen in je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld de Qi-lader op je bureau zetten en je telefoon erop leggen als je gaat werken.

Bedrijven en winkels kunnen ook profiteren van de Qi technologie om apparaten draadloos te kunnen laden. Even wat eten of drinken in een restaurant of café en je telefoon aan je tafeltje even bijladen zodat je weer even vooruit kunt met de accu.

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)