Android Nieuws

Nieuwe malware tast Android aan

Het Deense beveiligingsbedrijf CSIS meldt dat er een nieuwe malware circuleert. Personen die een mobiel hebben waar Android op draait moeten goed oppassen voor de nieuwe malware. De malware heeft een eigenschap die jouw mobiel zomaar uit het niets kan wissen.

Dit soort malware verspreidt zich via sms- en mms-berichtjes. De personen die de link hebben ontvangen worden er om gevraagd een applicatie te downloaden waar malware in zit. Als je de Android-app probeert te downloaden, download je een .apk-bestand. Een APK bestand is net als op de computers een ZIP-bestand.

android-mazar-admin-rights

Hackers kunnen met de malware via jouw mobiele telefoon berichten versturen waaronder op social media en sms tekstberichten. Bovendien zijn ze ook in staat om persoonlijke gegevens te stelen en kunnen ze worden ingezet om op afstand een website te bezoeken. In het ergste van allemaal is dat de hackers op afstand jouw mobiele toestel kunnen wissen.

Om dit te voorkomen is het aangeraden om niet op de links te klikken die via socialmedia, sms of op Whatsapp naar jou toe worden gestuurd. Ook is het belangrijk om te kijken wat voor toestemming de app vraagt bij de installatie ervan.

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)