Android Nieuws Samsung

Samsung Galaxy S5 officieel aangekondigd

Samsung Galaxy S5 aangekondigd

Gisteren is tijdens een officieel persmoment de Samsung Galaxy S5 aangekodigd tijdens het MWC in Barcelona. Het vlaggenschip zal medio april in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn voor €699.

Wat als eerst opvalt aan de Samsung Galaxy S5 is de behuizing aan de achterkant. Deze is voorzien van kleine putjes die er voor moeten zorgen dat het toestel beter in de hand ligt en minder gemakkelijk ergens vanaf kan glijden.

Wat ook nieuw is is de vingerafdrukscanner. Hiermee is het mogelijk om het toestel te ontgrendelen met je vingerafdruk. De vingerafdrukscanner kan 3 vingerafdrukken onthouden. Ook is het mogelijk om voor een bepaalde map een vingerafdruk in te stellen. Deze map is dus alleen te ongrendelen met die ene vingerafdruk.

Het scherm in de Samsung Galaxy S5 is 5,1 inch en dit is ten opzichte van het scherm in de Samsung Galaxy S4 iets groter. De resolutie van het scherm is 1920×1080 pixels en hiermee is de pixeldichtheid 432ppi.

Onder de behuizing zit een krachtige 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 quadcore processor en 2GB werkgeheugen. Dit is misschien een beetje tegenvallend omdat vele toestellen al uitgerust zijn met 3 of 4GB intern werkgeheugen. Samsung meldt echter dat dit voor de prestaties weinig uit maakt en het toestel hiermee uitstekend presteert.

De camera in de Samsung Galaxy S5 heeft een resolutie van 16 megapixels. De nieuwe camera brengt enkele veranderingen met zich mee. Zo is de autofocus tijd slechts 0,3 seconden en hiermee heeft het toestel de snelste autofocus tijd van alle smartphones die er tot nu toe zijn. Ook is er de mogelijkheid om te filmen in Ultra HD kwaliteit. Daarnaast is de camera uitgerust met een HDR functie, waardoor er een hoog dynamisch bereik is.

Het toestel zal bij de release worden uitgebracht met 4.4.2 KitKat met daaroverheen de interface TouchWiz. Het uiterlijk van Touchwiz is iets veranderd. De menu’s zijn beter geordend en de icoontjes zijn platter. De icoontjes doen iets denken aan die van iOS 7.

De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S5 bedraagt 2800mAh en deze is iets minder dan bijvoorbeeld de accu van Sony Xperia Z2. Wel zijn er diverse bespaarfuncties toegevoegd waardoor je een stuk langer kunt bellen, smsen en internetten met een laag batterij niveau.

De adviesprijs van de Samsung Galaxy S5 is €699 en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren wit,zwart,goud en blauw.

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)