Nieuws Providers

Vodafone heeft eerder landelijke 4G dekking dan verwacht

Vodafone 4G

Eigenlijk zou Vodafone pas vanaf 2015 landelijke 4G dekking hebben, maar door de zachte winter heeft Vodafone dit proces weten te versnellen en hebben ze dinsdagochtend 30 september 2014 kunnen melden dat ze nu ook landelijke 4G dekking kunnen geven. Vodafone is hiermee na KPN de tweede provider die dit dit heeft verwezenlijkt.

In de komende maanden word het netwerk verder geoptimaliseerd. Denk hierbij aan de snelheid, dekking en de ervaring binnenshuis te verbeteren. Aldus de provider.
Vodafone gaat zogeheten Small Cells plaatsen in bushokjes en lantaarnpalen om het bereik in drukkere gebieden te verbeteren. Dit zou dus een enorm voordeel zijn voor de Vodafone gebruikers.

Nu maken iets meer dan 1,1 miljoen Vodafone klanten gebruik van het 4G netwerk. De geografische dekking is 95% en loopt er meer dan 40% via het 4G netwerk.

Feit dat het 4G netwerk nu landelijk bereikbaar is, is Vodafone alweer druk bezig met het uitrollen van 4G+. Dit is een nog snellere variant van het mobiele netwerk. In Amsterdam is dit netwerk al beschikbaar. Vodafone hoopt in april 2015 in 55 Nederlandse steden het 4G+ netwerk beschikbaar te hebben.

Jan Jongeneel, bij Vodafone verantwoordelijk voor zogenoemde netwerkproducten, benadrukte dat 4G+ de volgende standaard in mobiele technologie gaat worden.
Wel wees Jan Jongeneel erop dat het 4G+ netwerk in Amsterdam alleen toegankelijk is voor de toestellen die het 4G+ systeem ondersteunen. Nu is dat nog maar één toestel. Namelijk de Galaxy Alpha van Samsung.

Topaanbieding

300 x 250

Toestellen

Aanbiedingen

Galaxy S7
Goedkoop samsung galaxy s7 abonnement
Onb. min/1500MB
Per maand: 38,-
Toestel: Gratis

Bekijk Deal!
Apple iPhoneSE
Goedkoop apple iphone se abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 26,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Samsung Galaxy S6
Goedkoop samsung galaxy s6 abonnement
1000min/MB/SMS
Per maand: 25,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!
Apple iPhone 6S
Goedkoop apple iphone 6s abonnement
Onb.min/4000MB
Per maand: 40,-
Toestel: Gratis
Bekijk Deal!

Webwinkels

bool(false)